5-6 жовтня 2019 року факультет електромеханіки та радіоелектроніки (ФЕМіРЕ) Національного університету «Одеська морська академія» провів IХ міжнародну науково-технічну конференцію “Суднова електроінженерія, електроніка і автоматика – SEEЕA-2019”, присвячену 100-річчю з дня народження доктора технічних наук, професора Крінецького Івана Івановича, який завідував кафедрою теорії автоматичного управління та обчислювальної техніки.

На пленарному засіданні ректором НУ «ОМА» – д.т.н., проф. Міюсовим М.В., д.т.н., проф. Горбом С.І., д.т.н., проф. Михайловим С.А., проф. Варбанцем Р.А. було сказано багато слів про колишнього колегу, видатного вченого, керівника, професіоналу своєї галузі та просто хорошу людину – Крінецького Івана Івановича.

Виступ проректора з науково-педагогічної роботи  НУ «ОМА» – д.т.н., проф. Захарченко В.М. був присвячений питанню наукових досліджень як підґрунтю викладання і навчання у сучасному університеті.

Важливою особливістю цьогорічної конференції є те, що вона отримала статус «міжнародної» завдяки участі в її роботі представників іноземних держав (Сирія, Польща, Греція, Йорданія), а також реєстрації у міжнародній системі EasyChair. Печатному виданню   матеріалів нашої конференції присвоєно Міжнародний стандартний номер серійних видань ISSN (International Standard Serial Number). 

Завдяки активній участі курсантів, спеціалістів, магістрів, аспірантів та викладачів кафедр НУ «ОМА», а також фахівців інших навчальних закладів на секційні засідання представлено більш 50 доповідей з актуальних питань сучасної суднової електроінженерії, електроніки і автоматики.

            За результатами конференції проведено відбір кращих робіт  магістрантів для участі у другому етапі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт, а у якості заохочення, молодих вчених, які зробили найкращі доповіді і проявили себе як талановиті дослідники та активні учасники, буде нагороджено дипломами.