23-24 листопада в Навчально-науковому інституті (ННІ) автоматики та електромеханіки Національного університета «Одеська морська академія» в ОНЛАЙН-форматі проходить ХI Міжнародна науково-технічна конференція «Суднова електроінженерія, електроніка і автоматика» (СЕІЕА-2021). Одинадцятий рік поспіль ННІ автоматики та електромеханіки проводить конференцію, яка присвячена різноманітним дослідженням та впровадженням нових технологій та розробок у галузі суднового електрообладнання, електромеханіки, інформаційної безпеки, радіоелектроніки, тощо.
З цього року в рамках Міжнародної науково-технічної конференції «Суднова електроінженерія, електроніка і автоматика» проводиться також Науково-технічна конференція молодих вчених «Інновації та технології на морському та внутрішньому водному транспорті», головним завданням якої є розвиток наукової та творчої активності здобувачів усіх рівнів вищої освіти, залучення їх до вирішення актуальних науково-технічних задач у галузі морського та внутрішнього водного транспорту.
ННІ автоматики та електромеханіки, який є провідним в Україні з підготовки плавскладу електромеханіків та механіків для автоматизованих суден, в черговий раз надає змогу здобувачам освіти, науковим співробітникам і науково-педагогічним працівникам взяти участь у даних конференціях та поринути у світ сучасних новітніх розробок та технологій.
Тематика конференцій поділена на 11 секцій, які охоплюють наступні науково-технічні напрямки, зокрема: енергозбереження, енергоефективність та надійність електромеханічних систем, якість електричної енергії, технічна експлуатація сучасного електрообладнання та систем управління суден, сучасні суднові енергетичні системи, автоматизація суднових технічних засобів, інформаційна безпека, математичне моделювання як процесів і явищ в елементах енергетичних установок, так і пристроїв в електро- та радіотехніці, експлуатація та ремонт засобів транспорту, а також освітні та професійні стандарти.
Участь у конференції взяли понад 100 науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти усіх рівнів. За підсумками конференції будуть відібрані роботи для участі у другому етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та видано збірки тез конференцій.