В період з 3 по 6 вересня 2024 року делегація академічних та адміністративних співробітників Національного університету “Одеська Морська Академія” взяли участь у навчальному семінарі (тренінгу) з питань визнання попереднього навчання. Трекнінг проводився на базі Ягеллонського університету в Кракові (республіка Польща) в рамках проєкту програми ЄС Еразмус “Підтримка визнання кваліфікацій для Українських університетів” (QUARSU).

Захід був проведений за лідерства д-ра Марека Франковича (Ягеллонський університет, координатор проєкту QUARSU) та проф. Вадима Захарченка (проректор Національного університету “Одеська Морська Академія”, національний координатор проєкту QUARSU).

У тренінгу також взяли участь представники Маріупольського державного університету, Національного лісотехнічного університету України, Сумського державного університету, Херсонського національного технічного університету та Федерації роботодавців України.

Тренінг проводився експертами з закладів вищої освіти країн Європейського Союзу: Ягеллонського університету в Кракові (Польща), Варшавської школи економіки (Польща), Талліннського університету прикладних наук (Естонія), Національного університету Ірландії (University College Cork), Політехнічного інституту м. Коїмбра (Португалія) та Національного агентства кваліфікацій Естонії.

Також, в рамках заходу були обговорені методологічні розробки та узгоджено план подальших заходів  проєкту QUARSU, а також питання його фінансування.

Національний університет “Одеська Морська Академія” на заході представляли проректор з науково-педагогічної роботи проф. Вадим Захарченко, проф. Микола Муха, проф. Ольга Хлієва, доц. Алла Дранкова, доц. Владислава Голікова та головний бухгалтер Василина Бандурка.